Marigold: Het eerste culinaire ei

Er is een nieuw ei in de keuken. Het eerste culinaire ei ter wereld. Met een heerlijk romige smaak, fluwelen textuur en zonnige dooier. Het Marigold ei.
Haar geheim? Een vrolijk oranje bloemetje.

 

Stralend wit met een hartige gele dooier, strak verpakt in de eigen schil. Een binder, een smaakmaker, en een rijke voedingsbron: een ei is in al zijn simpelheid en veelzijdigheid perfect. Daar kun je niets meer aan verbeteren, toch? Toch wel…

Maak kennis met het Marigold ei, The Queen of eggs.
Het eerste culinaire ei ter wereld. Met een fluweelzachte dooier, prachtig intens geel van kleur. Het eigeel blijft smeuïg van binnen, zelfs na langdurig koken. Een geweldig Nederlands product van de hoogste kwaliteit, een veelzijdige primeur voor ambitieuze chefs.

Voer voor perfectie
Het Marigold ei ontleent haar krachtige kleur en volromige smaak aan een fleurig bloemetje: het afrikaantje. Doordat vrolijke scharrelkippen – ‘the Queens of eggs’ – speciaal natuurlijk voer eten waarin dit aromatische bloemetje is verwerkt, leggen ze dit unieke nieuwe ei. Het Marigold ei is een innovatie van tweede-generatie eierproducent Jos Nelissen uit het Limburgse Oirlo. Dankzij zijn jarenlange ervaring weet hij precies op welke manier het voer van de kip invloed heeft op de smaak en textuur van het ei.

‘Gouden’ smaakmaker
De intense kleur, en de romige smeuïgheid maken het Marigold ei een bijzondere nieuwe smaakmaker in de culinaire wereld. Ideaal om een gerecht mee naar een hoger niveau te tillen. Serveer dit koninklijke eitje langzaam gegaard op lage temperatuur met wat geschaafde truffel, of perfect gepocheerd over een salade. Laat je creativiteit de vrije loop met het Marigold ei.

Brand Ambassador: Onno Kokmeijer
Onno Kokmeijer is trotse Brand Ambassador van het Marigold ei. Deze‌ ‌SVH‌ ‌Meesterkok‌ is goed‌ ‌voor‌ ‌twee‌ ‌Michelinsterren‌ ‌bij‌ ‌‘de‌ ‌hemel‌ ‌op‌ ‌aarde’,‌ ‌het‌ ‌Amsterdamse‌ ‌restaurant‌ ‌Ciel‌ ‌Bleu.‌ ‌In 2019 ‌werd‌ ‌hij‌ ‌verkozen‌ ‌tot‌ ‌Gault‌ ‌Millau‌ ‌chef‌ ‌van‌ ‌het‌ ‌jaar‌ ‌en‌ ‌is‌ ‌daarnaast‌ ‌veelgevraagd‌ ‌culinair‌ ‌adviseur.‌

‌Onno Kokmeijer: “Als chef ben je continu op zoek naar de beste ingrediënten om naar perfectie te streven en je gasten keer op keer te verrassen. We staan er eigenlijk nooit bij stil, maar zoiets simpels als een ei is een absoluut basisingrediënt op culinair gebied, met een grote toepasbaarheid en veelzijdigheid. Marigold maakt van dit alledaagse ingrediënt een gastronomische innovatie. Het Marigold ei daagt chefs uit om hun creativiteit naar een hoger niveau tillen.”

 _________________________________________________________________________

Noot: niet voor publicatie

Over Marigold: Marigold is een nieuw merk gecreëerd door familiebedrijf Nelissen Pluimvee. De focus ligt op culinaire aspecten van het ei en het verrassen van consumenten. De speciale eieren zijn ontwikkeld door gebruik te maken van de kennis en ervaring met natuurlijke en bijzondere ingrediënten in het kippenvoer. Het Marigold ei is een van de eerste producten op basis van speciale, natuurlijke voeding met o.a. de bloem van het afrikaantje. Marigold eieren zijn vanaf Pasen verkrijgbaar voor de horeca.

Over Onno Kokmeijer: Onno Kokmeijer behoort al vele jaren tot de absolute culinaire top. Sinds zijn 17e heeft hij gewerkt bij ‘De Twee Schouwtjes’, ‘De Swaen’, ‘De Hoefslag’, ‘De Gieser Wildeman’ en ‘Karpendoekse Hoeve’. Na de rol van sous-chef bij ‘Merlet’ vervult te hebben heeft hij de overstap naar Ciel Bleu** gemaakt in 2003. De SVH meesterkok is, als onderdeel van het chefs-duo met keukenchef Arjan Speelman, op een constante zoektocht naar perfectie in product, balans en verdieping van ambacht.

Voor bijpassend beeldmateriaal, kun je hier downloaden.

Voor meer informatie, interviews, persverzoeken:  jorane@gutstoglory.nl / +3122827400

PERSFOTO’S