Een bijzondere portret

Nelson Tanate

Chefkok van de Librije

Ruim 11 jaar geleden is Nelson Tanate begonnen bij de Librije, waar hij is doorgegroeid als chef en rechter hand van Jonnie Boer. Ze zijn een team, waarbij ze samen zorgen voor de creativiteit, innovatie en aansturing die komt kijken bij het runnen van een driesterren restaurant.

Achtergrond en Inspiratie

Het ' Marigold' gerecht

Dit gerecht heeft het Marigold ei in de hoofdrol, en is een gouden voorbeeld van het teamwork tussen Nelson en Jonnie. Een klassieke combinatie van de Librije is namelijk kaviaar en ei. Dit gerecht is een vernieuwde versie, waar de Marigold eidooier centraal staat. De smaken van aardappel, kaviaar, creme fraiche en de marigold bloemen complimenteren de smaak van de dooier. Als je de dooier breekt heeft de filmende dooier nog een extra hoofdrol in het gerecht, namelijk als saus. “Als mensen dit proeven zijn ze op een andere planeet”

Een bijzondere recept

Marigold 'Eitje' kaviaar door De Librije

Een krokant aardappelhulsje, gevuld met Imperial Heritage kaviaar, crème fraîche, gesnipperde bieslook en marigold, aardappelkrokant, een fluweelzachte Marigold eierdooier, omringd door nashi peer met een krans van pompoenpitten.

Een bijzonder ei

Marigold ‘Queen of eggs’

Een exquise wit ei met een krachtig gele dooier en een intens romige structuur. Dat alles puur natuur, dankzij vrolijke kippen en uniek voer met gedroogde afrikaantjes. Marigold heeft een zalig fluweelzachte textuur en smaakt uitgesproken bloemig. Een ideale nieuwe smaakmaker in de culinaire wereld.

Het eerste culinaire ei van Nederland