It’s a family affair

Nelissen Pluimvee

Wat maakt ons anders?

We genieten er iedere dag van om met de beste chefs en kunstenaars van deze wereld nieuwe creaties te ontwikkelen waarmee we gebruikers een unieke beleving kunnen geven!

Wat vinden wij belangrijk?

Een bijzonder ei produceren waar chefs hun gasten culinair mee kunnen verrassen.

Een echt natuurproduct

De eerste generatie

In 1956 beginnen Lei en Truus Nelissen in het Limburgse Oirlo een boerderij met asperges, aardbeien en legkippen. In 1979 besluiten ze alleen met de legkippen verder te gaan. Lei is voortdurend betrokken bij innovaties in de sector.

De tweede generatie

In 1990 neemt oudste zoon Jos met vrouw Marieëtte het bedrijf over en verdubbelt het bedrijf al snel in omvang. Daarna volgt een periode van herbezinning en vooruitkijken naar de toekomst.

Van kwantiteit naar kwaliteit

Jos en Marieëtte besluiten zich te richten op het product zelf en gaan samen met universiteiten op zoek naar de medische meerwaarde van een ei. Met nieuwe innovaties richten ze zich daarnaast ook op de gezondheid en het welbevinden van de kip.

Het culinaire ei

Het onderzoek naar medische toepassingen van eieren leert Jos en Marieëtte dat er ook effecten zijn op de smaak van het ei. Zo ontstaat het idee om o.a. afrikaantjes in het voer te mengen, wat resulteert in een verbluffend lekker ei. Marigold is geboren.

De derde generatie

Het hele gezin Nelissen is betrokken bij deze nieuwe richting en denkt mee. Mirthe en Lei zijn vanuit hun achtergrond van Industrial Engineering en Industrial design extra betrokken bij de ontwikkeling van het merk Marigold, met het mooie design van vroeger in een eigentijds jasje.